NOS Wielrennen

Dumoulin doet goede zaken in ploegentijdrit, BMC wint

BMC blijft Sky en QuickStep voor en wint ploegentijdrit

BMC heeft de ploegentijdrit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De ploeg van kopman Richie Porte was op het 35,5 kilometer lange parcours 4 seconden sneller dan Team Sky, de formatie van Chris Froome.

Tom Dumoulin deed uitstekende zaken met Sunweb, dat als vijfde eindigde op 11 seconden van BMC en 7 seconden van Sky.

De Limburger is de nu hoogst geklasseerde klassementsrenner. Porte staat op 40 seconden van Dumoulin, Froome geeft 44 tellen toe.

Geel voor Van Avermaet

Greg Van Avermaet is de nieuwe geletruidrager. De Belg van BMC had voor deze etappe 10 seconden achterstand op klassementsleider Peter Sagan. De Slowaak van Bora kon zijn ploeggenoten halverwege echter niet meer bijbenen. Bora kwam uiteindelijk na 50 seconden over de meet, als zevende.

De achterstand van een aantal favorieten op Tom Dumoulin

Vincenzo Nibali, Romain Bardet en Nairo Quintana zijn de grootste verliezers van de dag. Nibali kwam 1.06 na BMC binnen. In het klassement staat de Tourwinnaar van 2014 op 55 seconden van Dumoulin.

Bardet verloor met AG2R nog meer tijd. De Franse ploeg kwam 1.15 achter de winnaar binnen. Bardet geeft 1.04 toe op Dumoulin.

Bekijk hier de samenvatting (4.11 min.) van de ploegentijdrit:

Samenvatting ploegentijdrit: BMC wint, Sunweb doet goede zaken

Ook Lotto-Jumbo finishte op 1.15 van de Amerikaanse winnaar. Kopman Steven Kruijswijk staat net als Bardet op 1.04 van de Limburger.

Quintana verloor in de eerste etappe al 1.15 op de eerste klassementsmannen, onder wie Froome en Tom Dumoulin. De Colombiaan kwam met zijn ploeg Movistar 53 seconden na BMC over de streep en geeft 1.57 toe op Dumoulin.