NOS Nieuws

'Breaking: het heeft geregend in Nederland'

Het heeft geregend. Althans, op sommige plekken in Nederland. Een reden voor Weerplaza om uit te pakken met deze tweet:

Veel is het trouwens niet, die neerslag. Maar toch worden op sociale media berichten geplaatst van het 'bijzondere natuurverschijnsel'.

Regionaal kan het verschillen, maar de droge periode heeft in De Bilt zo'n 3,5 week geduurd. Op 14 juni viel daar voor het laatst neerslag.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers om rekening te houden met gladheid. Juist doordat er niet veel regen valt, kunnen vuilresten op de weg zich omzetten in een spekgladde laag. Door de aanhoudende droogte zijn olieresten, rubberresten en stofdeeltjes opgehoopt.

'Houd sigaretten binnenboord'

De kans op bermbranden is nog niet afgenomen. "Dit risico blijft ook de komende dagen groot", zegt een woordvoerder van het KNMI. "We vragen automobilisten dan ook met klem om sigaretten en afval binnenboord te houden."

En nog meer weernieuws: in het Limburgse Arcen was het de afgelopen 13 dagen warmer dan 25 graden. Daarmee was het in de gemeente de langste regionale hittegolf sinds 2006. Toen was de regionale hittegolf op meerdere plaatsen 17 dagen.

Aangezien de komende periode nog meer zomerse dagen op de loer liggen, kan de regionale hittegolf nog langer duren. Maar daarvoor moet de temperatuur ook morgen boven de 25 graden komen. Of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Het wordt dinsdag namelijk tamelijk bewolkt en er vallen enkele buien. Daardoor komt op de meeste plekken de temperatuur niet hoger uit dan 20 tot 23 graden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl