Luis Enrique eerder dit jaar EPA

Luis Enrique is de nieuwe bondscoach van Spanje. Dat heeft de Spaanse voetbalbond vanmiddag op een persconferentie bekendgemaakt.

Enrique genoot het afgelopen seizoen van een sabbatical, nadat hij vorig jaar mei na drie jaar was vertrokken bij FC Barcelona met twee landstitels, een Champions League en drie nationale bekers op zak. Daarvoor was hij coach van AS Roma en Celta de Vigo.

De 61-voudig international speelde in zijn actieve loopbaan voor Barcelona en Real Madrid. Dat spreekt in zijn voordeel, omdat hij binnen de Spaanse selectie een verbindende factor zou kunnen zijn voor de spelers van de twee rivalen.

Molina nieuwe technisch directeur

De benoeming van Luis Enrique is niet de enige verandering in de top van de Spaanse voetbalbond. In de persoon van oud-doelman José Francisco Molina heeft de bond ook een nieuwe technisch directeur aangesteld.

Molina volgt de opgestapte Fernando Hierro op, die één dag voor de start van het WK in Rusland doorschoof naar de functie van bondscoach, omdat Julen Lopetegui was ontslagen vanwege het gedoe rond zijn overstap naar Real Madrid.

Onder Hierro verloor Spanje in de tweede ronde van het WK op strafschoppen van Rusland. Als mogelijke nieuwe bondscoach viel ook vaak de naam van Roberto Martínez, de Belgische keuzeheer, maar uiteindelijk bleek Enrique dus de voorkeur te genieten.

STER reclame