Belgen vol vertrouwen: Frankrijk individueel minder dan Brazilië

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mertens en Chadli denken met warme gevoelens terug aan Apeldoorn

Het is eigenlijk heel simpel. Twee wedstrijden winnend afsluiten en de wereldtitel is voor België. En waarom ook niet? "Als je Brazilië kan verslaan, dan hoef je niemand te vrezen", klinkt het uit de mond van Nacer Chadli.

Twee dagen voor de halve finale tegen de Fransen in Sint-Petersburg schuiven Chadli en Thomas Vermaelen aan voor de persconferentie. Even daarvoor werd de training in Dedovsk door meer dan honderd journalisten bijgewoond.

De Rode Duivels zijn 'hot'. In eigen land spreekt men al jaren over de 'Gouden Generatie', die in Rusland wil gaan oogsten. Door de Brazilianen te verslaan is de twijfel weg: dit België is ook opgewassen tegen de absolute toplanden.

"De winst op Brazilië was een grote stap voor ons en ons vertrouwen", erkent Chadli, voormalig speler van onder meer AGOVV en FC Twente. "Frankrijk is een heel ander team. Ze zijn tactisch sterker dan Brazilië, maar hebben minder individuele kwaliteit."

De aanvallend ingestelde Duivel gaat verder: "Voor ons is de wedstrijd tegen Frankrijk de belangrijkste wedstrijd van ons leven. We weten dat het niet makkelijk wordt, maar we zijn klaar om ervoor te vechten."

Teleurstelling

De sensationele 2-1 zege op de topfavoriet in de kwartfinales heeft veel losgemaakt in het land zelf, maar ook bij de spelers.

Zo vertelt Vermaelen: "We waren allemaal heel blij daarna, maar we hebben de focus toch snel weer verlegd. Als we de finale niet halen, zal dat toch een teleurstelling zijn."

Vermaelen (l) en Kompany vieren de overwinning op Brazilië ANP

Voor de verdediger van FC Barcelona is het een lastig toernooi. Vanwege een hamstringblessure maakte hij pas in de derde groepswedstrijd tegen Engeland zijn eerste minuten.

In de achtste finale tegen Japan kwam hij helemaal niet in actie, tegen Brazilië mocht hij zeven minuten meedoen. Omdat collega-verdediger Thomas Meunier geschorst is tegen de Fransen, maakt Vermaelen meer kans op speeltijd.

Mbappé

En krijgt hij inderdaad speeltijd tegen de Fransen, dan komt hij een van de uitblinkers dit toernooi tegen: Kylian Mbappé.

"Als er één speler is bij Frankrijk die de wedstrijd kan beslissen, dan is het Mbappé. Maar ze hebben nog meer goede spelers zoals bijvoorbeeld Ousmane Dembélé, Olivier Giroud en N'Golo Kanté."

De halve finale tussen Frankrijk en België begint dinsdagavond om 20.00 uur en is live te volgen via NOS.nl, NPO 1 en NPO Radio 1.

STER Reclame