Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen: frustrerend, gebrek aan vermogen op rechte stuk

Lange tijd kon hij meedoen in de strijd om de podiumplaatsen, maar in de sprintrace naar de finish in de slotfase van de Britse GP was het gedaan met Max Verstappen.

Enkele ronden voor het einde, nadat Kimi Räikkönen hem had verdrongen van een podiumplaats, ging het mis. Verstappen ging door zijn rem, spinde en vervolgens bleef de auto in de eerste versnelling staan.

"Het was meer een elektronica-probleem dan een versnellingsbakprobleem", keek hij voor de camera van Ziggo teleurgesteld terug op de tiende GP van het seizoen.

Verstappen wist dat het een moeilijke race zou worden op het razendsnelle Silverstone, waar Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen in de slotfase voor opwinding zorgden. De Red Bulls komen op een snel circuit vermogen tekort en dat bleek opnieuw. En de Nederlander werd al snel met remproblemen geconfronteerd.

"In bocht drie al. Daar ging ik er doorheen. Daarna deed ie het weer, maar ik had de hele race het idee dat het niet goed zat", keek de Nederlander terug. Na drie podiumplaatsen op een rij, inclusief zijn eerste zege van dit seizoen vorige week in Oostenrijk, leek Verstappen door een goede strategie toch uitzicht op het podium te krijgen.

Hij maakte zijn tweede stop na de eerste crash in de slotfase van Ericsson. "Dat kwam eigenlijk wel uit. Een een-stopper was gewoon niet mogelijk geweest met de banden. Dat ging hem niet worden."

In een andere raceklasse rijden

Verstappen sloeg een eerste aanval van Räikkönen op zijn derde plaats nog op grandioze wijze af, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. "Dat is frustrerend, dat we op de rechte stukken gewoon zoveel vermogen missen. Het lijkt wel of we dan in een andere raceklasse rijden."

Samenvatting Britse GP: Vettel wint, Verstappen valt uit

Het uitvallen aan het einde, maakte de dag er niet prettiger op. Over twee weken staat Hockenheim (GP van Duitsland) op het programma. Red Bull richt zich vooral op het laatste weekeinde van juli, als Hongarije staat geprogrammeerd.

"Daar gaan we winnen", stelde Daniel Ricciardo vast. De teamgenoot van Verstappen moest vrede hebben met de vijfde plaats op Silverstone. Ook hij deed niet mee om de prijzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl