Max Verstappen
NOS Sport

Hamilton snelste in laatste training, Verstappen geeft veel toe

Het wordt lastig voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo om vanmiddag (15.00 uur) een hoofdrol te spelen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Red Bull-coureurs kwamen in de slottraining op het circuit van Silverstone niet in de buurt van de rondetijden van Lewis Hamilton (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari).

Minimaal verschil

Van de Red Bulls was Verstappen de snelste, maar het verschil met zijn Australische teamgenoot was slechts 0,006 seconde. De Nederlander, die vrijdag een moeizame eerste trainingsdag kende, noteerde in een foutloze derde sessie 1.28,012. Hij was ruim een seconde langzamer dan Lewis Hamilton, die met zijn Mercedes uitkwam op 1.26,722.

Kort achter Hamilton (al vijf keer winnaar op Silverstone) meldde Räikkönen zich met 1.26,815. Valtteri Bottas (Mercedes, 1.27,364)) was beduidend langzamer dan zijn Britse teamgenoot. WK-leider Sebastian Vettel liet het achterste van zijn tong niet zien. De Duitser nam genoegen met een rondje in 1.27,851.

Zware crash Hartley

De slottraining verliep voor Brendon Hartley desastreus. De Nieuw-Zeelander crashte zwaar, nadat de ophanging van zijn linkervoorwiel was afgebroken.

De Toro Rosso werd daardoor onbestuurbaar. Hartley vloog de bandenstapels in, maar stapte ongedeerd uit. Hij werd wel onderzocht in het medisch centrum op het circuit van Silverstone. Gezien de schade is het maar de vraag of Hartley later in de middag kan starten in de kwalificatie voor de grand prix van zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl