Vreugde bij de Belgen
NOS Voetbal

Belgische kranten euforisch over Rode Duivels: alle spelers een 9

In de Belgische pers is euforisch gereageerd op de sensationele zege van de Rode Duivels op Brazilië.

De Morgen prijst de gouden generatie omdat ze er op het juiste moment stonden. De krant sluit de ogen niet voor het Braziliaanse overwicht in de tweede helft. Voetbal is volgens de krant een spel van toeval en geluk en daarom verdient de Belgische ploeg krediet.

"Geluk moet je afdwingen door op de juiste plaats te zijn als de bal in je voordeel valt en de juiste dingen te doen zodat het geluk in je voordeel kantelt", aldus De Morgen.

Dank aan de moeders

Het Laatste Nieuws richt zich tot de moeders van de spelers en waarschuwt ze dat hun jongens voorlopig nog niet terugkomen.

"Jullie hebben bij de bevalling immers zo'n knap werk geleverd, dat jullie zonen tot de Gouden Generatie van de Belgische voetbalgeschiedenis behoren", aldus de krant die alle spelers beloont met een 9.

Kevin De Bruyne na de 2-0

Courtois

Dat de uitblinkende doelman Thibaut Courtois in de Belgische pers wordt geprezen zal niemand verwonderen. De keeper van Chelsea wordt als de sleutelspeler gezien en De Gazet van Antwerpen noemt hem zelfs 'de goddelijke Courtois'.

De Standaard heeft lovende worden voor twee andere vedettes. "Eden Hazard en Kevin De Bruyne doen momenteel wat ze willen met een bal en toonden dat de Belgen ook op het vlak van individuele klasse niet hoeven onder te doen voor de Braziliaanse goochelaars."

Gouden generatie

Het Laatste Nieuws vergelijkt de gouden generatie van nu met die van 1986 toen in Mexico ook de halve finales werd gehaald. De aanvoerder van toen, Jan Ceulemans, is duidelijk in zijn vergelijking. "Deze lichting is beter dan die van ons."

En dus is er een waarschuwing voor de volgende tegenstander, Frankrijk. "Het is nog niet gedaan. De Belgen komen eraan, en ze willen naar de finale."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl