Serena Williams in actie tegen Arantxa Rus op Wimbledon
NOS Sport

Serena Williams wel naar laatste zestien

De 36-jarige Serena Williams is - in tegenstelling tot haar zus Venus - op Wimbledon tot de achtste finales doorgedrongen. De zesvoudig kampioene, die vanwege zwangerschap in 2017 ontbrak, was de Française Kristina Mladenovic met 7-5, 7-6 (2) de baas.

Mladenovic begon overtuigend, brak Williams in de vijfde game, maar bij 5-3 verloor ze vier games op rij. Williams brak de Française in het begin van de tweede set. En hoewel Mladenovic direct terugsloeg, hield de Amerikaanse de overhand, vooral dankzij haar service (elf aces in de tweede set) en harde groundstrokes.

Rodina stuur Keys naar huis

Madison Keys overleefde op Wimbledon de derde ronde niet. De Amerikaanse (10) legde het af tegen Jevgenia Rodina uit Rusland, die het merkwaardige duel met 7-5, 5-7, 6-4 naar zich toetrok.

Keys, kwartfinaliste in 2015, kwam in de eerste set met 5-2 voor, maar verloor de set alsnog. In de tweede set liet Rodina bij 4-0 vier kansen op 5-0 liggen. De set leek uit te draaien op een tiebreak toen Rodina bij 5-6 op eigen service op 40-0 kwam, maar Keys kwam terug en liet de set niet meer gaan.

Voor de 29-jarige qualifier is het de eerste keer dat ze in Londen de vierde ronde haalt. De nummer 120 van de wereld strandde in 2008 in de derde ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl