Bertens na winst op Venus Williams: superblij met manier van spelen

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bertens: bleef erin geloven

Kiki Bertens, niet bepaald een grasspeelster, is "superblij" dat zij ten koste van vijfvoudig winnares Venus Williams de vierde ronde van Wimbledon heeft bereikt. Het is voor het eerst dat de Wateringse zo ver reikt op het heilige gras in Londen.

"Ik ben superblij met de manier hoe ik hier heb gespeeld", zegt Bertens na de zege op Williams. "Als je dan ook nog weet te winnen en in de vierde ronde staat, is het helemaal mooi."

Miami in het achterhoofd

Eerder dit jaar verspeelde Bertens tegen de Amerikaanse drie matchpoints. Dat ging toch een beetje meespelen bij Bertens.

"Natuurlijk gaat dat even door je hoofd. Zeker in die laatste game in de derde set, als je weer op matchpoint staat. Op zich bleef ik rustig en bleef ik voor mijn slagen gaan. Ik denk dat de wedstrijd in Miami mij, in dat opzicht, veel heeft opgebracht."

De overwinning op de oudste Williams op Wimbledon is het resultaat van hard werken. ook in mentaal opzicht. "Ik denk dat je dat het hele jaar al ziet. Dat ik gewoon probeer mijn dingen te doen De ene keer lukt het wel, de andere niet. Vandaag is zo'n dag dat ik wel word beloond met de overwinning."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Fantastische overwinning van Bertens'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame