Royston Drenthe keert terug in het profvoetbal bij Sparta
NOS Voetbal

Drenthe maakt comeback in profvoetbal bij Sparta

In februari 2017 zette hij een punt achter zijn voetballoopbaan, maar komend seizoen maakt Royston Drenthe, voormalig speler van Real Madrid, op 31-jarige leeftijd zijn comeback in het profvoetbal. Hij heeft een contract voor een jaar getekend bij Sparta.

Drenthe trainde sinds vorige week al mee bij de ploeg van Henk Fraser, die hij nog kent van zijn tijd bij Feyenoord. "In de twee weken dat Royston meetraint en wedstrijden speelt, bleek hij een aanwinst voor de selectie", vertelt technisch manager Henk van Stee op de website van de Rotterdamse club.

"Hij is fit, enorm gemotiveerd en blijkt het voetballen allerminst verleerd. Zowel Royston als wij zijn erg enthousiast en zijn blij dat hij nu de selectie komt versterken."

'Plezier hervonden'

Ook Drenthe heeft zin in een terugkeer in het profvoetbal. "De laatste jaren miste ik vaak plezier in het voetbal, maar dat hervond ik snel bij Sparta", zegt Drenthe. "Ik ben Sparta dankbaar voor deze kans en hoop met de club promotie af te dwingen."

Royston Drenthe samen met Sparta-trainer Henk Fraser

Drenthe maakte afgelopen zaterdag al zijn debuut voor de vorig seizoen naar de eerste divisie gedegradeerde club. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Everton deed de eerste helft mee in het oefenduel met sv Heinenoord. Drenthe kwam niet tot scoren, maar bereidde wel twee kansen voor.

Een van zijn hoogtepunten beleefde hij in de zomer van 2007, toen hij als sterkhouder van Jong Oranje in eigen land Europees kampioen werd. Het leverde hem een transfer naar Real Madrid op.

Drenthe stopte in 2017 met voetballen en richtte zich onder zijn artiestennaam Roya2Faces op een carrière als rapper. In november vorig jaar bracht hij ook een boek uit.

Sparta roert zich flink op de transfermarkt. Naast Drenthe werd ook de ervaren Adil Auassar (31) van Roda JC aangetrokken en eerder werden onder anderen ook Dries Wuytens (Heracles Almelo), Mohamed Rayhi (NEC), Giliano Wijnaldum (Willem II) en Lars Veldwijk (FC Groningen) vastgelegd.

Eindsignaal: Royston Drenthe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl