AFP

De Thaise hulpdiensten hebben 33 lichamen geborgen nadat gisteren een toeristenboot was omgeslagen bij het eiland Phuket. Ongeveer twintig mensen worden nog vermist, zeggen de Thaise autoriteiten. Verwacht wordt dat het dodental verder oploopt.

Wegens invallende duisternis in Thailand is het zoeken naar vermisten gestaakt. Morgenochtend hervatten de hulpdiensten de zoektocht.

De boot was vertrokken vanaf Phuket en kapseisde toen deze op de Andamanse Zee, ten zuidwesten van Thailand, in een storm terechtkwam. Aan boord waren 105 mensen: 93 toeristen, een gids en 11 bemanningsleden.

De dodelijke slachtoffers zijn allemaal Chinezen. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waren er geen Nederlanders aan boord.

Nog een boot omgeslagen

Op de Andamanse Zee sloeg gisteren nog een boot met toeristen om. Daarvan werden alle 42 opvarenden gered. Op die boot zaten Chinese en Europese vakantiegangers.

De Thaise autoriteiten hadden gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden zoals hevige regenval en harde windstoten tot volgende week dinsdag. Naar aanleiding van de twee ongelukken bespreken de autoriteiten de mogelijkheden om in de toekomst boten te verbieden uit te varen bij zulke gevaarlijke weersomstandigheden.

STER reclame