Regerend Wimbledon-kampioene Muguruza struikelt over Van Uytvanck

Garbiñe Muguruza baalt na haar nederlaag ANP

Alison van Uytvanck heeft voor een stunt gezorgd door op Wimbledon in de tweede ronde af te rekenen met Garbiñe Muguruza. De Belgische zette de Spaanse titelhoudster en nummer drie van de wereld met 5-7, 6-2, 6-1 aan de kant.

De 24-jarige Van Uytvanck bereikte in 2015 al eens de kwartfinales op Roland Garros en won al drie toernooien. Toch was ze nooit constant genoeg om hoger te komen dan plaats 41 op de wereldranglijst.

Ditmaal speelde de Vlaamse als een ware topper. Ze verloor de eerste set, maar was in het vervolg superieur. Met stalen zenuwen mepte ze Muguruza van de baan. Zelfs een foute call op matchpoint, waardoor een servicewinner overgespeeld moest worden, deed haar niets.

Simona Halep ANP

Halep probleemloos verder

De als nummer één geplaatste Simona Halep wist zich zonder moeite weten te plaatsen voor de derde ronde. De Chinese Saisai Zheng werd met 7-5, 6-0 overmeesterd.

De Roemeense Halep begon uiterst voortvarend met een lovegame, gevolgd door een break. Daarna zakte de plankenkoorts bij Zheng en de nummer 126 van de wereld boog haar achterstand om in een voorsprong. Ze verzuimde echter om op 5-4 de set uit te serveren. Vanaf 30-30 braken drie povere backhands haar op.

Daarmee was Zhengs verzet gebroken. De 24-jarige Chinese, die bij haar eerdere drie deelnames op Wimbledon niet door de eerste ronde kwam, was vervolgens kansloos in de tweede set tegen de nummer één van de wereld. Zheng pakte nog maar elf punten, waar Halep er 32 pakte.

STER Reclame