Cilic kan druk niet aan op Wimbledon, Nadal en Djokovic wel

AFP

Marin Cilic is op Wimbledon al in de tweede ronde gestrand. De verliezend finalist van vorig jaar en nummer vijf van de wereld verspeelde tegen de Argentijn Guido Pella een 2-0 voorsprong in sets: 6-3, 6-4, 4-6, 6-7 (3), 5-7.

Rafael Nadal en Novak Djokovic wonnen wel. En eenvoudig ook. Nadal met 6-4, 6-3, 6-4 van Michail Koekoesjkin, die in de derde set een break voorsprong snel verspeelde, en Djokovic met 6-1, 6-2, 6-3 van de Argentijn Horacio Zeballos.

De als vijfde geplaatste Juan Martín Del Potro had weinig moeite de Spanjaard Feliciano Lopez. Het werd 6-4, 6-1, 6-2.

Rafael Nadal EPA

Toen Cilics partij woensdag wegens de regen werd afgebroken, leek er nog niets aan de hand voor hem, al stond Pella in de derde set een break voor. Donderdag kon de Kroaat de derde set niet redden, waarna de vierde uitmondde in een tiebreak.

De Argentijn merkte dat de spanning bij Cilic toenam en liet de Kroaat fout na fout maken. Pella boog in de tiebreak 0-2 om in 6-2 en benutte zijn tweede setpoint. In de vijfde set overleefde Cilic bij 4-5 op eigen service twee matchpoints, maar op 5-6 moest hij capituleren. En dat terwijl hij in grote vorm verkeerde getuige zijn titel op Queen's.

Wawrinka nog niet de oude

Ook voor Stan Wawrinka blijft nieuw grandslamsucces uit. Na een knappe overwinning op Grigor Dimitrov werd de Zwitser in de tweede ronde uitgeschakeld door laagvlieger Thomas Fabiano: 6-7 (7), 3-6, 6-7 (6).

Stan Wawrinka AFP

Wawrinka is nog steeds op de weg terug na twee knieoperaties vorig jaar. De oud-winnaar van de Australian Open, US Open en Roland Garros kwam vorig jaar in Parijs voor het laatst voorbij de tweede ronde van een grandslamtoernooi.

Müller evenaart Edberg en Agassi

Gilles Müller trad ongewild in de voetsporen van tennislegendes Stefan Edberg en Andre Agassi. Zonder een servicegame te hebben verloren, moest Müller het hoofd buigen voor Philippe Kohlschreiber: 6-7 (6), 6-7 (4), 6-7 (3).

Edberg overkwam dat in 1991 in de halve finales in Londen tegen Michael Stich, terwijl Agassi in 2001 in de kwartfinales van de US Open zijn meerdere moest erkennen in Pete Sampras zonder een opslagbeurt te hebben verloren.

STER Reclame