NOS Nieuws

Privébank C&A-familie gestopt

De privébank van de rijke familie Brenninkmeijer heeft zijn bankvergunning ingeleverd. Anthos Bank gaat verder als vermogensbeheerder. Het was de enige Nederlandse privébank.

Anthos Bank werd opgericht door de familie achter kledingketen C&A, de Brenninkmeijers. Enkel familieleden konden er terecht voor hypotheken en beleggingen.

"Alleen de bankactiviteiten zijn beëindigd, waardoor wij ons nu volledig kunnen toeleggen op de individuele vermogensbeheerdiensten die wij voor onze familiecliënten uitvoeren", zegt de woordvoerder van Anthos. "De betreffende bankzaken worden nu via andere partnerbanken verricht."

Regels

Dat Anthos de bankactiviteiten beëindigt, is een strategische keuze van het bedrijf zelf. De afgelopen jaren is de hoeveelheid regels waar banken mee te maken hebben toegenomen. "Deze ontwikkeling is bij deze heroriëntatie meegenomen."

Per 29 juni 2018 is Anthos officieel geen bank meer. Daardoor hoeft het niet meer aan de strenge eisen voor banken te voldoen.

Uitgekeerd

De Brenninkmeijers zijn volgens Quote veruit de rijkste familie van Nederland. Het zakenblad schat hun vermogen op 22 miljard euro.

Aandeelhouders van de bank ontvingen volgens het Financieel Dagblad een flinke som geld als gevolg van de stop. Volgens de krant heeft Anthos deze week 57 miljoen euro uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl