NOS Sport

'Kiki moet meegaan in geweld van Venus om kans te maken'

Sluiter gelooft in kansen Bertens: er zijn gekkere dingen gebeurd

Twee keer bereikte Kiki Bertens de derde ronde van Wimbledon: in 2016 en woensdag. En om voor het eerst de vierde ronde in Londen te bereiken, moet ze vrijdag voorbij "een levende legende", Venus Williams.

Zeker op gras, de favoriete ondergrond van de 38-jarige Amerikaanse, is dat een buitengewoon zware opgave. "Maar", zo weet Bertens' coach Raemon Sluiter, "er zijn gekkere dingen gebeurd in tennis. Als Kiki meegaat in het geweld van Venus heeft ze een kans."

Services van 180 km/h

Sluiter is zeer te spreken over de prestaties van zijn pupil in Londen. "Ze heeft het tot nu toe fantastisch gedaan. Als je Kiki woensdag (tegen de Russin Anna Blinkova, red.) zag serveren in de tweede set, de tegenstandster komt er dan niet aan. Services van 180 kilometer per uur die flink in het hoekje zitten, die zijn voor Williams ook moeilijk te retourneren."

Bertens: moet heel aanvallend spelen tegen Venus Williams

Slechts een keer eerder trof Bertens haar aanstaande rivale, in maart dit jaar in Miami. Bertens verloor toen met 5-7, 6-3, 7-5. "Wraak nemen op die wedstrijd zal natuurlijk heel mooi zijn", zegt de 26-jarige Wateringse, die destijds drie matchpoints verspeelde, strijdlustig.

"Toen speelde ik heel goed en aanvallend. Dat moet ik vrijdag weer doen." Bertens, die er geen geheim van maakt dat ze geen groot liefhebber is van gras, weet dat ze vanaf het eerste moment scherp moet zijn om de vijfvoudig Wimbledon-kampioene te verslaan. "Als zij mij gelijk onder druk zet, wordt het lastig. Dan mag ik maar weinig fouten maken."

Levende legende

Sluiter ziet kansen tegen de opponente van zijn pupil, die hij omschrijft als een levende legende. "Maar dan maak ik het alweer een beetje groter dan dat het is", bluft de coach. "Venus is 38 jaar en heeft ook al twee sets verloren hier. Daarna is ze er weliswaar fantastisch overheen gebulldozerd, maar dat zijn wel dingen waaraan je je moet vasthouden."

"Het belangrijkste is dat Kiki de wedstrijd benadert om te winnen", aldus Sluiter. "Ze is de nummer twintig van de wereld, ze heeft hier wat te zoeken. Speel iedere wedstrijd om te winnen en dan kijken waar het schip strandt."

Kiki Bertens op Wimbledon

Maar Bertens zit naar eigen zeggen nog niet in de flow die ze kent van haar goede prestaties op het gravel van Roland Garros. "Ik heb nog heel weinig ballen echt lekker geraakt. Natuurlijk accepteer ik dat op gras, maar ik ben hard op zoek naar een beter niveau", aldus de tennisster, die vertrouwen put uit haar laatste duel.

"Ik ben heel tevreden met de laatste games van woensdag en hoop dat niveau mee te nemen naar de komende dagen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl