NOS Voetbal

Matchwinner Chadli: we zijn er altijd in blijven geloven

Dood en begraven waren de Belgen. Na iets meer dan vijftig minuten in het duel met Japan werd tegen een 2-0 achterstand aangekeken. Maar binnen vijf minuten werd de stand gelijk getrokken en in de allerlaatste minuut kon Nacer Chadli zelfs de winnende treffer binnenschieten: 3-2.

"Ik heb Nacer wel tien minuten geknuffeld", reageerde een zichtbaar opgeluchte Jan Vertonghen na afloop. "Het was heel moeilijk en ik dacht al aan een verlenging. Maar gelukkig zijn we blijven geloven."

Vertonghen stond aan de basis van de terugkeer door met een bijzondere kopbal de 2-1 te maken. "Er zat heel veel spin aan de bal en ik probeerde hem gewoon voor te gooien. Gelukkig maar want met de 2-0 was ik al aan het doemdenken."

'Ongelofelijk'

Invaller Nacer Chadli was na de wedstrijd in de wolken met zijn winnende treffer. "Ik ben echt supergelukkig en kan het niet beschrijven. Het is echt ongelofelijk. "

Samen met Marouane Fellaini moest Chadli als invaller het verschil maken. "Er moest wat veranderen. Japan had zich heel erg goed voorbereid. Fellaini was heel goed en na de 2-1 ging de hele teamspirit omhoog. Toen zaten we er ook in. We zijn er altijd in blijven geloven."

Bondscoach Roberto Martínez was vooral trots op zijn ploeg. "Dit zegt alles over deze groep spelers. Japan speelde de perfecte wedstrijd en het karakter van deze ploeg werd op de proef gesteld."

"Dit soort dingen gebeuren op een WK. Het gaat niet om een perfecte wedstrijd spelen, maar om doorgaan. Daarom ga ik ook niet negatief doen want dit gaat het team helpen. Deze spelers kunnen het."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl