Neymar loodst solide Brazilië langs Mexico

Brazilië blijft op koers voor zijn eerste wereldtitel sinds 2002. De vijfvoudig wereldkampioen was in de achtste finales met een goed optreden te sterk voor het hard werkende Mexico: 2-0.

Neymar maakte in Samara de openingstreffer in de 51ste minuut en gaf vlak voor tijd de assist op Roberto Firmino.

Brazilië treft in de kwartfinales de winnaar van de confrontatie tussen België en Japan. De aftrap van deze wedstrijd is om 20.00 uur in Rostov.

Mexico werd voor de zevende keer op rij geëlimineerd in de achtste finales van het WK.

Sterke opening Mexico

De openingsfase was voor het gretige en gedurfd spelende Mexico, dat aan de hand van Andrés Guardado Brazilië in de verdediging drukte.

Hector Herrera kapte zich vrij maar zag zijn schot vervolgens geblokt worden en dat overkwam even later ook Hirving Lozano.

Halverwege de eerste helft ontworstelde Brazilië zich aan de druk.

En dat Mexico ongeschonden de rust haalde, was vooral de verdienste van doelman Guillermo Ochoa, die met knappe reflexen twee schoten van Neymar keerde en ook een inzet van Gabriel Jésus.

Ochoa moest na rust passen bij een scherpe voorzet van links van Willian, die Jésus nog net miste, maar Neymar wel binnen kon glijden. De keeper voorkwam daarna wel dat Paulinho er 2-0 van maakte en keerde ook knap een pegel van Willian.

Een echt Latijns-Amerikaanse clash werd het ook na rust niet, al maakte Neymar zo nu en dan wel wat theater. Hij schoot ook nog rakelings naast na een mooie rush van Willian over de linkerflank.

Mexico bleek niet bij machte om er nog een slotoffensief uit te persen en Carlos Vela was de enige die keeper Alisson na rust onder vuur nam.

Brazilië kon het duel zakelijk uitspelen en op aangeven van Neymar maakte Firmino er nog simpel 2-0 van.