Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens probleemloos naar tweede ronde op Wimbledon

Kiki Bertens heeft zonder veel problemen de tweede ronde bereikt op Wimbledon. De als twintigste geplaatste Wateringse, die vorig jaar al in de eerste schifting sneuvelde bij het Britse grandslamtoernooi op gras, was duidelijk een maatje te groot voor qualifier Barbora Stefková: 6-3, 6-2.

Bertens, die vijf keer eerder aan het toernooi in Londen begon en drie keer in de eerste schifting achterbleef, was het ook aan haar stand verplicht om korte metten te maken met haar opponente.

De 23-jarige Stefková, die in Londen debuteerde op een grandslamtoernooi, is door een slepende polsblessure afgezakt naar plaats 717 van de wereldranglijst en daarmee de laagst geklasseerde speelster in het hoofdschema. Begin vorig jaar stond ze nog op positie 154.

Barbora Stefková

Met haar harde, vlakke slagen bood Stefková niettemin zo nu en dan flink tegenstand. Bertens, die niet graag op gras speelt, bleef op de belangrijke momenten echter rustig.

Zo werkte ze in de eerste game van de tweede set vier breakpoints weg, waarna Bertens, die negen aces afleverde, zonder pardon doordrukte. Na precies een uur tennis had ze de buit binnen.

In de tweede wacht de 19-jarige Russin Anna Blinkova, de nummer 107 van de wereldranglijst. Drie jaar geleden was zij de verliezend finaliste in het meisjestoernooi op Wimbledon.

Bertens: ik wist niet veel van haar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl