Mamoudou Gassama met brandweercommandant Jean-Claude Gallet
NOS Nieuws

Van redder tot professional: Franse 'balkonheld' is begonnen bij de brandweer

De Malinees die de bijnaam 'Spider-Man' kreeg nadat hij een bungelende kleuter van een balkon had gered, is begonnen bij de Parijse brandweer. Deze baan was een beloning voor zijn heldhaftige daad. Gisteren had hij zijn eerste werkdag, zegt een woordvoerder tegen CNN.

De 22-jarige Mamoudou Gassama klom in mei vanaf de buitenkant van een gebouw vier verdiepingen omhoog naar een jongetje dat aan een balkonrand hing. De man pakte vervolgens het jongetje bij zijn arm om hem weer op het balkon te hijsen.

De reddingsactie ging meteen viral:

Jongetje gered dat aan balkonrand bungelt

Gassama werd al snel na zijn heldenactie beloond. President Macron nodigde hem uit waarna hij niet alleen een baan bij de brandweer aangeboden kreeg, maar ook werd uitgenodigd om de Franse nationaliteit aan te vragen. Daarnaast kreeg hij een verblijfsstatus.

Gassama ontving na zijn heldendaad ook een medaille en een huldiging voor "moed en zelfopoffering". Zelf vertelde hij dat hij "niet dacht aan de hoogte" en het zo weer zou doen.

De brandweer van Parijs plaatste een foto van Gassama op Twitter waar hij tussen de 23 andere nieuwe rekruten staat. Hij heeft zich bij de brandweer- en reddingsdiensten aangemeld voor een stage van tien maanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl