NOS Sport

Bendsneyder gaat voor zijn eerste punten in Assen

Bo Bendsneyder gaat in Assen voor de punten

Niet op het hoogste niveau, wel in de schijnwerpers: dat geldt in Assen voor de pas 19-jarige Bo Bendsneyder. In de MotoGP, de hoogste raceklasse, doen "we" al jaren nauwelijks mee: Michael van der Mark mocht in 2017 proeven aan de MotoGP en de dagen dat Jurgen van den Goorbergh de harten in Assen sneller deed kloppen, liggen ver achter ons. En dus kijkt iedereen zondag op het TT-circuit uit naar de pas 19-jarige Rotterdammer in de Moto2-klasse.

Bendsneyders carrière begon stormachtig. In 2016 pakte hij twee podiumplaatsen in de Moto3-klasse en dit jaar debuteert hij op het een na hoogste niveau, de Moto2. Met twee 16de plaatsen als beste resultaat, laat het verschil met de Moto3 zich voorlopig voelen.

Bendsneyder over het verschil tussen de Moto3 en de Moto2: "Je merkt dat het echt puur om de rondetijden gaat. Moto3 was vaak gewoon heel hard vechten en uiteindelijk door slipstreams kon je nog wat winnen of verliezen."

TT

Zondag start Bendsneyder als 23ste, geen schitterende uitgangspositie. De kwalificatieraces lopen dit jaar niet zo soepel, erkent de coureur. "Tot nu toe heb ik het in de kwalificatie altijd wat minder gedaan, waardoor de wedstrijd al wat moeilijker wordt omdat de verschillen zo klein zijn. Dus daar moet ik wel aan gaan werken."

Vorig jaar zorgde Bendsneyder onbedoeld voor een gedenkwaardig slot van de Moto3-race in Assen. Na een goede kwalificatie lag hij zelfs even aan de leiding. Met de finish in zicht ging hij echter onderuit en verloor zo een topklassering.

Bo Bendsneyder glijdt in 2017 over de finish in Assen

Zondag kan hij in Assen mogelijk voor zijn eerste WK-punten van het seizoen gaan. Een klassering die hij mogelijk acht voor zijn team. "Ik denk zeker, na een aantal wedstrijden, dat je wel in de punten richting de toptien moet kunnen zitten."

De laatste twee WK-wedstrijden viel de Nederlander uit. Assen biedt hem een uitgelezen kans op een thuisbaan die hem goed ligt. En hoe werkt dat dan, snel rijden in Assen? "Niet super hard remmen, alles laten rollen", zegt Bendsneyder. "Het circuit ligt mij ook wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl