De FIFA heeft Nordin Amrabat een tik op de vingers gegeven voor zijn "VAR is bullshit"-opmerking na de laatste groepswedstrijd van Marokko op het WK. De wereldvoetbalbond deelde zaterdag een waarschuwing uit aan de aanvaller wegens wangedrag.

Amrabat luchtte zijn hart tegen de camera na het 2-2 gelijkspel tegen Spanje, waarin de gelijkmakende treffer van Iago Aspas in blessuretijd werd toegekend na ingrijpen door de videoscheidsrechter.

"Die VAR is ongelooflijk", zei de boze Amrabat na afloop tegen de NOS. "Ze kiezen willekeurige momenten uit. Je kan niet een keer wel en een keer niet. Dan moet er nieuwe regels komen. Of bij elk moment, of helemaal niet."

Ook gaf de FIFA de Marokkaanse bond een boete van 65.000 Zwitserse franc (zo'n 56.000 euro). Die krijgen de Marokkanen voor zes mensen die na afloop van de wedstrijd het veld betraden en vanwege supporters die met voorwerpen gooiden. Verder was er nog een waarschuwing wegens "onbehoorlijk gedrag" van assistent-coach Patrice Beaumelle.

Marokkanen voelen zich benadeeld door WK-arbritage

De relatie tussen de FIFA en de Marokkaanse bond is wel eens beter geweest. Afgelopen donderdag kwam een brief naar buiten waarin de Marokkaanse bond uithaalde naar de arbritrage tijdens het WK in Rusland.

De Marokkanen vinden dat scheidsrechterlijke dwalingen in de duels met Portugal (1-0 verlies) en Spanje ervoor gezorgd hebben dat het land als laatste eindigde in groep B.

STER reclame