AFP
NOS Voetbal

Mbappé in voetsporen Pelé: mooi, maar wil vooral door op WK

Met een beslissende rol in het achtstefinaleduel tussen Frankrijk en Argentinië toonde Kylian Mbappé zijn uitzonderlijke kwaliteiten op het hoogste platform. De aanvaller werd de eerste tiener sinds de Braziliaanse legende Pelé in 1958 met twee goals in een WK-wedstrijd.

"Dat is mooi", zegt de 19-jarige Mbappé. "Op het WK spelen de beste spelers van de wereld, dus dat doet me goed. Maar ik moet hard blijven werken en wil vooral verder komen."

Griezmann verstoort interview Mbappé: Vive La France

De Franse bondscoach Didier Deschamps had tijdens de groepsfase kritiek gekregen vanwege het niet indrukwekkende spel van de Fransen. "Kritiek heb je altijd", zegt hij nu. "Het gaat erom wat er op het veld gebeurt."

"Na de 2-1 voor Argentinië zag het er slecht uit, maar we deden wat we moesten doen", gaat Deschamps verder. "Het was niet perfect, maar we hebben Argentinië op de pijnbank gelegd."

Deschamps: ben gelukkig

Voor zijn Argentijnse collega Jorge Sampaoli is het toernooi voorbij. Tegen Nigeria ontsnapte zijn team nog, maar naar verluidt hadden Javier Mascherano en Lionel Messi toen al het tactische heft overgenomen van Sampaoli.

"Dit is erg pijnlijk", zegt Sampaoli over het verloren duel met Frankrijk. "De spelers hebben een enorme inspanning geleverd. Het was een erg, erg moeilijke wedstrijd. De spelers hebben alles gegeven, maar hebben hun doel niet bereikt."

Sampaoli: neem vandaag geen besluit over toekomst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl