Javier Mascherano na het verlies tegen Frankrijk Pro Shots

Javier Mascherano heeft na het verlies tegen Frankrijk in de achtste finales van het WK (3-4) zijn loopbaan als international beëindigd. "Het is voorbij", zei de 34-jarige Argentijn vol emotie. "Vanaf nu ben ik supporter van onze nationale ploeg. Ik hoop dat de jongens in de toekomst veel succes hebben."

De oud-speler van FC Barcelona, die sinds januari voor het Chinese Hebei China Fortune speelt, is met 147 interlands Argentijns recordinternational. Evenals Messi pakte hij met het A-team van zijn land geen prijs. Wel pakte hij met Argentinië olympisch goud in 2004 en 2008.

Ultieme tackle in 2010

Mascherano was actief op vier WK's (2006, 2010, 2014, 2018). In 2006 en 2010 waren de kwartfinales het eindstation en het beste resultaat was de verloren finale van vier jaar geleden.

Argentinië haalde die eindstrijd in Brazilië mede dankzij een ultieme tackle van Mascherano op een inzet van Arjen Robben. Hierbij was hij zó ver gegaan dat zijn anus was gescheurd. Argentinië versloeg Oranje uiteindelijk na het nemen van strafschoppen.

2014: de grote teen van Mascherano Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame