Uitblinker Mbappé helpt Frankrijk in spektakelstuk langs Argentijnen

Frankrijk heeft op het WK in Rusland de laatste acht bereikt. In Kazan wees de wereldkampioen van 1998 Argentinië met 4-3 terug. De Argentijnen kwamen kort na rust nog op een 2-1 voorsprong.

Argentinië, verliezend finalist in 2014 en kampioen in 1978 en 1986, had met hangen en wurgen de poulefase overleefd en hoewel Frankrijk ook nog niet veel indruk had gemaakt, was het voor rust al de betere ploeg.

Antoine Griezmann was na tien minuten al dicht bij de 1-0 met een vrije trap, die tegen de lat ging. Even later benutte hij wel de penalty die werd toegekend nadat Marcos Rojo een prachtige rush van Kylian Mbappé ruw had verstoord.

Vlak voor rust maakte Ángel Di María er toch ineens 1-1 van. Echt verdiend was het niet, maar zijn uithaal vanaf een meter of 25 mocht er wezen.

Argentinië op voorsprong

Argentinië kwam, met een gelukje, kort na rust zelfs op 2-1: een schot uit de draai van Lionel Messi vloog via de voet van Gabriel Mercado langs de verbouwereerde doelman Hugo Lloris.

De Argentijnen waren in de zevende hemel met de onverwachte voorsprong, maar Frankrijk sloeg negen minuten later terug. Een wreefschot van Benjamin Pavard draaide onhoudbaar voor keeper Franco Armani prachtig in de linkerbovenhoek.

De Argentijnen waren even de kluts kwijt en Mbappé profiteerde: bij een afgeketst schot reageerde hij het alertst en even later maakte hij er op aangeven van Olivier Giroud ook nog 4-2 van.

Frankrijk ging daarna veel nonchalanter spelen, maar Lionel Messi en zijn manschappen maakten er geen gebruik van. Wel testten Messi en invaller Sergio Agüero keeper Lloris nog, maar de Franse keeper gaf geen krimp.

In de blessuretijd werd het ineens toch weer spannend: Aguëro maakte er 4-3 van op aangeven van Messi. In de allerlaatste seconde ging een inzet van Di María nog over het Franse doel en was het gedaan met Argentinië op dit WK.