NOS NieuwsAangepast

Gewonden en dode bij ongelukken A4/A58, weg richting Zeeland urenlang dicht

Bij een ongeluk met een busje en een vrachtauto op de gecombineerde A4/A58 bij Woensdrecht zijn negen gewonden gevallen. Ze zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Daarbij is gebruik gemaakt van traumahelikopters en ambulances. Vijf gewonden zijn er ernstig aan toe, zegt de politie.

Het ongeluk gebeurde om 05.40 uur op de rijbaan richting Vlissingen. Een vrachtwagenchauffeur had pech en zijn truck met oplegger net op de vluchtstrook gezet. Op het moment dat hij een bergingsbedrijf belde, knalde een Pools busje met negen inzittenden op de oplegger. Over de nationaliteit van de slachtoffers, kan de politie niets zeggen.

In de video hieronder is de ravage op de snelweg goed te zien:

Ongeluk op A4/A58, negen mensen gewond

De politie is het grootste deel van de ochtend bezig geweest met onderzoek, berging van de auto's en het opruimen van wrakstukken. Toen dat was gelukt, bleef de A4/A58 vanaf het knooppunt Zoomland richting Antwerpen en Vlissingen nog steeds dicht, vanwege een ongeluk later op de ochtend bij Hoogerheide.

Een personenauto reed daar tegen een vrachtwagen en sloeg over de kop. Een inzittende kwam om het leven, de bestuurder bleef ongedeerd. Mogelijk stond de vrachtwagen stil in de staart van de file die door het eerdere ongeluk was ontstaan. De politie kan dat niet bevestigen.

Rond 12.30 uur werd de A4 weer vrijgegeven.

In Zeeland werd vanochtend om 11.00 uur ook de N57 afgesloten, dit in verband met Concert at Sea op de Brouwersdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl