Jasper van 't Hof Amke

Pianist, toetsenist en componist Jasper van 't Hof heeft de Buma Boy Edgar Prijs gekregen, de belangrijkste Nederlandse prijs op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Volgens de jury heeft hij zich "decennialang als een genre-overstijgend instrumentalist en componist bewezen".

Van 't Hof (70) staat bekend als een vernieuwer, die zich niet beperkt tot één stroming. Hij schreef meer dan vijfhonderd composities en bracht bijna tachtig cd's uit. Internationale jazztijdschriften riepen hem meerdere keren uit tot beste jazzpianist van Europa.

Middenin jazzactualiteit

Hij krijgt de prijs "voor zijn imposante oeuvre, het resultaat van vijftig jaar professioneel musiceren". Volgens de jury blijft hij zich vernieuwen en laat hij zich inspireren door de jongere generatie jazzmusici. "Jasper van 't Hof mag dan voor velen een naam uit het verleden zijn, hij staat meer dan ooit met beide benen in de jazz-actualiteit", staat in het juryrapport.

Als winnaar van de Boy Edgar Prijs mag Van 't Hof op 6 december een concertavond samenstellen in de Amsterdamse concertzaal het Bimhuis. Daar zal hij de prijs en een geldbedrag van 12.500 euro in ontvangst nemen.

STER reclame