Watersporters op de Maas bij Well ANP

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 27-jarige man uit Brakel zes maanden celstraf geëist wegens dood door schuld. De man zou vorig jaar met zijn jetski een 14-jarige jongen hebben overvaren op de Maas bij het Gelderse Well. De tiener uit Helmond kwam daarbij om het leven.

Volgens het OM voer de man veel te dicht bij de oever en was zijn snelheid meer dan twee keer zo hoog als toegestaan. Het Openbaar Ministerie wil daarom ook dat het vaarbewijs van de man voor drie jaar wordt ingetrokken.

"Alles in één klap weg"

De ouders van het slachtoffer maakten tijdens de zitting gebruik van hun spreekrecht. "Je hebt schijt aan regels en ontkent het ook nog", zei de moeder in een emotionele verklaring. "Onze dierbare zoon, met de strepen van de scooter in zijn gezicht. Ik wens jou de pijn toe in het leven die wij ook hebben."

"Mijn zoon, mijn maatje, mijn toekomst", zei de vader. "Alles in één klap weg. Ik heb alles zien gebeuren, ik krijg het niet van mijn netvlies."

De verdachte ontkende op de zitting dat hij de jongen had geraakt. Ook voer hij naar eigen zeggen minder hard dan het Openbaar Ministerie stelt. Volgens zijn advocaat heeft de man vlak voor zijn aanhouding nog meegeholpen bij de zoektocht naar de jongen, schrijft Omroep Brabant. Zij wil vrijspraak voor haar cliënt.

STER reclame