Lewis Hamilton EPA
NOS Sport Autosport Formule 1

Mercedes domineert trainingen voor GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft de vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk afgesloten met de derde en de vijfde tijd. Verstappen gaf in de ochtendsessie ruim drie tiende toe op Lewis Hamilton.

De regerend wereldkampioen zette ook tijdens de middagtraining de snelste tijd neer. Verstappen moest dit keer iets meer dan een halve seconde toegeven op de Brit.

Niet alleen Hamilton was snel, ook zijn teamgenoot Valtteri Bottas noteerde uitstekende rondetijden. In beide trainingen reed hij de tweede tijd, waarmee hij liet zien dat de motorupdate die Mercedes voor de GP van Frankrijk heeft laten uitvoeren nog altijd effect heeft.

Spin, maar geen grote schade

Verstappen belandde halverwege de ochtendtraining even buiten de baan. Hij kwam met een wiel in het gravel terecht waardoor hij spinde. Ondanks het foutje liep Verstappen geen grote schade op.

Ook in de middagsessie schoot hij even van het circuit, maar wederom leverde dat geen grote problemen op.

'Nog niet zo gelukkig'

"Het was niet geweldig, we komen topsnelheid tekort. Daar kunnen we weinig aan veranderen. Ik ben nog niet zo gelukkig. Ook de balans in de auto is nog niet in orde. We moeten de data goed analyseren vanavond", zei Verstappen.

"Dit was een moeilijke dag, maar ik ben blij met de duizenden fans die ik zie. Het is net een thuisrace, maar ik word pas vrolijk als het zaterdag beter gaat. Ik heb nog geen idee wat er tijdens de kwalificatie in zit."

Daniel Ricciardo EPA

Daniel Ricciardo sloot zich aan bij de woorden van zijn ploeggenoot. "We zijn nog aan het zoeken naar de ideale afstelling, we hebben het nog niet voor elkaar", zei Ricciardo.

"We hebben nog werk te doen, maar ik blijf dromen van de eerste startrij. Dit is zo'n kort circuit. Dat maakt de gaten in de topzes. Mercedes is favoriet, maar als ze een klein foutje maken in kwalificatie zitten we erbovenop."

De uitslag van de tweede vrije training

STER reclame