Arantxa Rus
NOS Sport

Arantxa Rus op Wimbledon in eerste ronde tegen Serena Williams

Arantxa Rus is bij de loting voor Wimbledon in de eerste ronde gekoppeld aan Serena Williams. De 23-voudig grandslamkampioene heeft niet meer gespeeld sinds Roland Garros, waar ze zich in de vierde ronde terugtrok met een borstspierblessure.

Williams speelde in Parijs haar eerste grandslamtoernooi sinds de geboorte van haar dochter in september 2017. De 36-jarige Amerikaanse is momenteel de nummer 183 van de wereld. Rus, de nummer 107, trof haar nog nooit.

Bertens en Haase

Kiki Bertens en Robin Haase hebben een stuk beter geloot. Bertens staat tegenover de Tsjechische nummer 715 van de wereld Barbara Stefkova en Haase treft de Roemeen Marius Copil. Hij verloor in februari in Sofia nog wel van de nummer 95 van de wereld.

Rus speelde slechts drie keer eerder in het hoofdtoernooi van Wimbledon. In 2012 haalde ze de derde ronde. Ook Bertens en Haase kwamen in Londen nooit voorbij de derde ronde.

De toppers

Andy Murray maakte twee weken geleden na een jaar afwezigheid zijn rentree op de ATP Tour, maar twijfelde openlijk of hij echt klaar was voor Wimbledon. De Brit meldde zich vandaag echter niet af en werd gekoppeld aan de Fransman Benoît Paire.

Roger Federer, titelverdediger en nummer één op de plaatsingslijst, opent tegen Dusan Lajovic, die hij vorig jaar ook al trof in Londen en toen in de tweede ronde met 7-6 (0), 6-3, 6-2 versloeg.

De Zwitser zal overigens met tevredenheid hebben gezien dat zowel Murray, Novak Djokovic, Alexander Zverev en Rafael Nadal, die het toernooi dit jaar tegen Dudi Sela begint, in de onderste helft van het schema zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl