ANP
NOS NieuwsAangepast

Koning bezoekt Volvo Ocean Race en praat met hulpverleners bootongeluk

Koning Willem-Alexander spreekt tijdens zijn bezoek aan de Volvo Ocean Race in Scheveningen met hulpverleners die gisteravond betrokken waren bij het fatale bootongeluk in de haven. Het bezoek stond al gepland, maar is uit respect voor slachtoffers en nabestaanden versoberd.

Kijk hier naar het bezoek van de koning aan Scheveningen.

Koning praat met hulpverleners en winnaars in Scheveningen

Ook alle andere activiteiten rond het zeilevenement zijn aangepast. "De muziek die uit de installatie komt wordt versoberd en voor aanvang van het concert in de avond hebben we een minuut stilte ingelast", zegt Simon Keizer van de organisatie.

Na het gesprek met hulpverleners bezoekt de koning nog wel een aantal onderdelen van het evenement. Welke dat zijn is niet duidelijk.

Roel Bolsius | NOS

Verder worden er geen tochten met rib-boats georganiseerd. Dat zijn snelle rubberboten die worden gebruikt voor het vervoer van gasten. Zo'n boot en een stalen boot kwamen gisteren met elkaar in botsing. "We doen dit niet zozeer omdat daar de oorzaak van het ongeluk lag, maar wel uit respect voor nabestaanden van de overledene en de gewonden."

Bij het ongeluk vielen een dode en drie gewonden. De Haagse burgemeester Krikke sprak van een zwarte schaduw over het evenement:

Dode bij aanvaring boten in haven Scheveningen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl