Tunesië heeft met een positief gevoel afscheid genomen van het WK voetbal. De Noord-Afrikanen versloegen in Saransk het dappere Panama met 2-1 en boekten hun tweede WK-zege ooit. Beide landen waren op voorhand kansloos voor de volgende ronde.

De Tunesiërs maakten op 2 juni 1978 hun WK-debuut met een 3-1 zege op Mexico en bleven sindsdien dertien WK-wedstrijden verstoken van een overwinning.

In het andere duel van groep G won België met 1-0 van Engeland. De Rode Duivels gaan hierdoor als groepswinnaar verder en de Engelsen als nummer twee.

Tunesië zorgde aanvankelijk voor meer dreiging, via onder anderen Fakhreddine Ben Youssef, die bij een eventuele blessure van Mathlouthi doelman moest worden.

Tegen de veldverhouding in kwam Panama op 1-0 door Jose Luis Rodriguez, wiens schot door Yassine Meriah werd getoucheerd.

Uiteindelijk ging de treffer als een eigen doelpunt van Meriah de boeken in. Dat betekende het negende eigen doelpunt op dit WK, een record. Het oude record stond op zes.

Tunesië begon ook sterk aan de tweede helft en al snel maakte Ben Youssef de 1-1 na een perfecte voorzet van Khazri, Ben Youssef was later weer dicht bij succes, maar stuitte op doelman Jaime Penedo.

De 1-1 van Tunesië betekende het 2500ste doelpunt in de historie van het WK.

Khazri bekroonde een mooie aanval met de 2-1, waarna Panama nog op zoek ging naar zijn eerste WK-punt. Het land kwam daar ook nog dicht bij in de buurt.

Panama probeert het nog

Een treffer van Edgar Bárcenas werd afgekeurd omdat er een overtreding van Luis Tejada aan vooraf was gegaan en een volley van Anibal Godoy ging net naast.

Eindstand groep G

Land Duels-Punten Doelsaldo
1. België 3-9 9-2
2. Engeland 3-6 8-3
3. Tunesië 3-3 5-8
4. Panama 3-0 2-11
Statistieken Panama-Tunesië

STER reclame