Koningin Beatrix feliciteert de hockeyers in Amstelveen met het winnen van de Champions Trophy in 1982
NOS Sport

Het nagenieten van de Champions Trophy kan beginnen

Nog vier dagen en dan is de Champions Trophy voor mannen voorgoed verleden tijd. Het befaamde hockeytoernooi, dat stamt uit 1978, verdwijnt van de kalender. Breda is gastheer van de laatste editie. Het zou extra mooi zijn als Nederland voor eigen publiek de laatste winnaar wordt.

Oranje won het evenement acht keer. Voor de liefhebber hebben we van al die finales hieronder de beelden op een rij gezet in een videocarrousel. Twee springen eruit: de eerste titel in 1981 tegen topfavoriet Pakistan en de golden goal in 2000 in Amstelveen tegen Duitsland.

In november spelen de vrouwen nog hun Champions Trophy en dan is het echt afgelopen. De internationale hockeyfederatie FIH gooit de volle hockeyagenda op de schop. In 2019 worden ook de finalerondes van de World Hockey League afgeschaft. De FIH introduceert dan, als opvolger van de afgeschafte toernooien, de Pro Hockey League.

Livestream

Nederland moet in Breda bij de beste twee van de groep eindigen om zondag de finale van de laatste editie te kunnen spelen. De mannen van Max Caldas staan nu tweede en spelen vanavond om 19.30 uur tegen koploper Australië hun voorlaatste groepswedstrijd.

Het duel is live te zien op NOS.nl en in de NOS-app met commentaar van Krijn Schuitemaker.

Stand in de groep

Australië 3-7 (8-6)
Nederland 3-6 (11-3)
India 3-6 (8-4)
Argentinië 3-4 (4-4)
België 3-2 (5-10)
Pakistan 3-0 (1-10)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl