Hockeyers weer stap dichter bij finaleplaats Champions Trophy

Hockeymannen geven Pakistan en Oltmans geen kans

De Nederlandse hockeymannen liggen op koers voor een finaleplaats bij de Champions Trophy in Breda. Oranje won met 4-0 zijn derde groepsduel van het Pakistan van bondscoach Roelant Oltmans en steeg daardoor naar de tweede plaats.

De nummers een en twee van de groep van zes landen spelen zondag de finale.

Pakistan 3-0 (1-10)

Oranje speelde minder frivool dan in de vorige wedstrijd tegen België (6-1 winst), maar wist toch openingen te vinden en stond bij de rust met 2-0 voor. Robbert Kemperman en Valentin Verga scoorden in het tweede kwart, beiden na slordig Pakistaans verdedigen.

Nederland kreeg na rust een steeds groter overwicht, wat ondanks twee strafcorners (Seve van Ass en Jeroen Hertzberger misten) in het derde kwart nog geen treffer opleverde. De 3-0, kort in het vierde kwart, was van Thijs van Dam en Mirco Pruyser zorgde met een tip-in voor de vierde goal.

Het hoogtepunt van het duel was een afgekeurd doelpunt van Oranje. Hertzberger stiftte over de doelman, maar hij had een schitterende pass van Kemperman uit de lucht licht met zijn arm aangenomen. Het publiek kon weer gaan zitten.

Caldas juicht om Messi

Oranje-bondscoach Max Caldas kon tijdens de wedstrijd al een paar keer flink juichen, maar na afloop tijdens een interview met NOS-verslaggever Krijn Schuitemaker ging de Argentijn helemaal uit zijn dak toen hij hoorde dat Argentinië op het WK voetbal een heel belangrijk doelpunt had gemaakt.

Nederland speelt donderdag om 19.30 uur tegen Australië en zaterdag om 16.00 uur tegen India zijn laatste twee groepsduels. Ook die zijn live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.