Andy Murray viert zijn eerste zege in 350 dagen
NOS Sport

Murray wint voor het eerst in 350 dagen

Andy Murray heeft voor het eerst na bijna een jaar weer een zege geboekt. De Schot walste in de eerste ronde van het grastoernooi in Eastbourne in twee sets over de Zwitser Stan Wawrinka heen: 6-1, 6-3. Murrays vorige overwinning dateerde van 350 dagen geleden, toen hij op Wimbledon Benoit Paîre versloeg.

Het was een duel tussen twee grandslamkampioenen die op de weg terug zijn na lang blessureleed. Murray maakte vorige week na een slepende heupblessure zijn rentree op de tennisbaan in Queen's. Hij verloor daar in de eerste ronde van de Australiër Nick Kyrgios.

Wawrinka probeert na een operatie aan zijn knie in augustus zijn oude niveau terug te krijgen, maar kwam dit jaar nog niet tot aansprekende resultaten. Hij won sinds zijn terugkeer in januari slechts vijf van zijn dertien partijen.

Dominante Murray

Ook tegen Murray maakte drievoudig grandslamwinnaar Wawrinka weinig indruk, terwijl de Britse grasspecialist bijna ouderwets goed speelde. Hij domineerde in de eerste set en liet de Zwitser in de tweede set de fouten maken.

Bij 4-3 in de tweede set moest Murray drie breakpoints wegwerken, maar verder kwam hij geen moment in de problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl