Egypte eindigt WK zonder punten ondanks goal Salah

Egypte heeft het WK zonder punt afgesloten. In Wolgograd verloren Mohamed Salah en zijn ploeggenoten met 2-1 van Saudi-Arabië. Er stond niets meer op het spel: beide landen waren al uitgeschakeld.

Mohamed Salah zette Egypte op 1-0 door na een goede pass van Abdallah Said de bal fraai over Yasser Al-Mosailem (alweer de derde keeper van Saudi-Arabië op dit WK) heen te tillen. Salah en Trezeguet misten kansen op 2-0, terwijl de Saudi's vooral tegenhielden.

Na hands van Ahmed Fathi kregen de Saudi's een strafschop. Essam El-Hadary (45), die zijn WK-debuut maakte en nu de oudste speler op een WK is, keerde Fahad Al-Muwallads inzet knap, maar was kansloos toen na vasthouden van Ali Gabr Saudi-Arabië ver in de extra tijd weer een penalty kreeg.

Salman Al-Faraj benutte de strafschop en en tekende daarmee voor de eerste treffer van de Saudi's op het WK in Rusland. Na de rust liet Saudi-Arabië, dat tot dusver weinig indruk had gemaakt, zien aardig te kunnen voetballen. Maar tot doelpunten leidde het niet. Al-Faraj knalde van dichtbij wild over en ook Houssain Al-Mogahwi en Muhannad Assiri kregen de bal er niet in.

Bekijk de goal van Salah vanuit alle hoeken:

Egypte, dat nog nooit een duel op een WK heeft gewonnen, viel ver terug. Trezeguet kwam met een kopbal in de buurt van een doelpunt en Mohamed Elneny en Mahmoud Kahraba mochten een keer alleen op Al-Mosailem af, maar beiden werden terecht teruggefloten na buitenspel.

Beide teams leken vrede met een gelijkspel te hebben tot Salem Al-Dossari diep in de blessuretijd een pass van Abdullah Otayf diagonaal langs El-Hadary binnenschoot.