ANP
NOS SchaatsenAangepast

Verweij krijgt geen ploeg en stopt een jaar met schaatsen

Koen Verweij zien we komend schaatsseizoen niet terug. De 27-jarige drievoudig wereldkampioen zit net als veel schaatsers in dit na-olympische jaar zonder ploeg en het lukt hem niet om voor 1 juli een miljoen euro bij elkaar te krijgen om een eigen team op te zetten.

"Dus ik stap er een jaar uit om voor 2019 alles perfect te kunnen regelen. Nog één ultieme poging", laat hij aan De Telegraaf weten. En: "Ik ga me niet voor het vierde seizoen op rij van alles op de hals halen om voortdurend gaten te dichten."

Sinds zijn vertrek bij Team Corendon in 2015 opereerde Verweij op eigen houtje. Dat kostte hem veel energie. Zo sloot hij zich afgelopen seizoen bij de Russen aan voor de Winterspelen, maar coach Kosta Poltavets en Denis Joeskov werden door het IOC geweerd van de Spelen vanwege eerdere overtredingen van dopingregels.

"En ik werd daar met mijn haren bij gesleept", zegt Verweij. "Hoewel ik in Korea twee keer brons heb gewonnen (ploegenachtervolging en massastart, red.), zijn de Spelen voor mij op een ramp uitgedraaid. Het hoofd wilde wel, maar het lichaam kon niet meer."

Virus

Dat had ook te maken met het CMV-virus waar Verweij mee geïnfecteerd was en hij nooit over sprak. "Dat kreeg ik na het OKT te horen. Het virus tast de organen aan. De weken voor de Spelen had ik regelmatig koorts en voortdurend nierproblemen."

Inmiddels voelt Verweij zich weer helemaal goed. Hij blijft doortrainen en droomt vast van volgend jaar. "Dat ik 's ochtends wakker word als topsporter. En dat ik na alle prijzen ook wereldrecords ga rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl