NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 25/06: rechtszaak We Are Here en Kamer bespreekt diplomadrama

Goedemorgen! In de rechtbank in Amsterdam wordt een kort geding behandeld over de groep uitgeprocedeerde asielzoekers We Are Here en de Tweede Kamer debatteert over de ongeldige diploma's bij het vmbo in Maastricht.

Vandaag is het droog en vooral in de middag schijnt de zon. Het wordt 19 tot 23 graden en de noordenwind is matig. Dinsdag wordt het 24 graden, vanaf woensdag is het zomers warm met veel zon.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer praat over het VMBO Maastricht, waar door grove fouten van de scholenkoepel geen van de 354 eindexamenkandidaten een diploma krijgt.
  • De commissie-Sorgdrager die het fipronildrama heeft onderzocht, komt vandaag met zijn bevindingen. Centrale vragen: hebben getroffen pluimveebedrijven de fipronilaffaire aan zichzelf te wijten? Of is toezichthouder NVWA op zijn minst medeverantwoordelijk?
  • In de rechtbank Amsterdam is een kort geding tussen We Are Here en de gemeente Amstelveen. De uitgeprocedeerde asielzoekers vechten de geplande ontruiming aan van het kantoorpand dat ze begin deze maand kraakten.
  • De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) komt vanmiddag met een rapport over de Turkse parlements- en presidentsverkiezingenverkiezing van zondag.

Wat heb je gemist?

Erdogan zwaait naar zijn aanhangers bij het hoofdkantoor van de AK-partij

In Turkije is president Erdogan herkozen, zegt de kiescommissie. Met nog een kleine 3 procent van de stemmen te tellen staat volgens de kiescommissie vast dat Erdogan bij de presidentsverkiezingen meer dan 50 procent van de stemmen heeft gehaald, zodat er geen tweede ronde wordt uitgeschreven.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

In Mexico is een complete politie-eenheid in de boeien geslagen na een moord op een politicus. De 28 politiemensen zouden banden hebben met criminele organisaties in de regio.

In de plaats Ocampo werd donderdag een lokale politicus doodgeschoten. De daders werden niet gepakt, maar al snel werd duidelijk dat een hoge gemeenteambtenaar betrokken was bij de moord.

Zaterdag kwamen federale agenten naar Ocampo om de ambtenaar te arresteren. Zij werden echter tegengehouden door de lokale politie. De federale agenten vertrokken en kwamen een dag later terug met versterking, waarna alle opstandige politiemensen en de ambtenaar werden ingerekend.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl