Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

'Als Jørgensen, El Ahmadi en Vilhena vertrekken, komt de boel los'

Feyenoord start vandaag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met Yassin Ayoub, overgenomen van FC Utrecht, is er één nieuw gezicht op de eerste training. Maar wat staat er verder nog te gebeuren?

Qua transfers blijft het vooralsnog stil bij de kampioen van 2017. De verwachting is dat na het WK de carrousel op gang komt. Ook dan wordt pas duidelijk of Feyenoord een selectie heeft die om de prijzen kan meedoen.

"Eigenlijk kunnen we pas op 1 september zeggen of Feyenoord daadwerkelijk mee gaat doen om de titel", verwijst NOS-commentator Arman Avsaroglu naar de dag dat de transferperiode voorbij is.

Yassine Ayoub, aankoop van Feyenoord

"Momenteel is elke positie dubbel bezet, maar als bijvoorbeeld Nicolai Jørgensen, Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena vertrekken, dan komt de boel los. Het is afwachten."

Bij de opening van het nieuwe trainingscomplex maakte technisch directeur Martin van Geel een ontspannen indruk. "We hebben de zaakjes op orde. Alle basisspelers zijn er nog", sprak hij vorige week.

'Zij gaan het beter doen'

Van Geel verwacht veel van de spelers die hij vorig jaar aantrok: Sofyan Amrabat, Ridgeciano Haps, Jerry St. Juste, Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson.

"Zij gaan hun tweede seizoen in en zullen waarschijnlijk beter presteren. Ze zijn gewend aan de club, de aandacht en de druk. Dus ik ben er heilig van overtuigd dat zij het beter gaan doen dit jaar", aldus Van Geel.

Feyenoord kan vanaf nu genieten van luxueus trainingscomplex

Van Geel heeft een schaduwlijst klaarliggen en komt pas in actie als er spelers vertrekken. Een overname van Kevin Diks van Fiorentina - afgelopen seizoen op huurbasis actief in Rotterdam - is daarom op dit moment geen issue.

'Druk afgenomen'

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaat zijn vierde jaar in bij Feyenoord en hoopt het huzarenstukje van 2017 te herhalen. De vierde plek van vorig seizoen was teleurstellend.

"Na de winst van de KNVB-beker is de druk op Van Bronckhorst logischerwijs afgenomen", stelt Avsaroglu. "Als Feyenoord geen kampioen wordt, zal de club hem daar denk ik niet op afrekenen. Al zullen ze wel eisen dat de ploeg langer bovenin blijft meedoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl