Colombia heeft in groep H een duidelijke 3-0 overwinning op Polen opgeëist. De Zuid-Amerikanen maakten in Kazan vooral na rust het verschil.

Beide landen speelden in de wetenschap dat verlies noodlottig zou zijn. Tot angstig voetbal leidde dat bepaald niet, de vonken vlogen er meteen vanaf. Goed spel leverde dat niet op, kennelijk zaten de zenuwen toch te zeer in de weg.

Gaandeweg kwam de dreiging vooral van de Colombianen en Polen bezweek onder de groeiende druk.

Juan Cuadrado stuitte nog op doelman Wojciech Szczesny, maar even later was het wel raak. Uit een subtiele voorzet van James Rodríguez kopte Yerry Mina raak.

Polen had voor de rust niets laten zien en ook in de tweede helft straalde de ploeg weinig uit. Dat stak schril af bij de felheid van de Colombianen, die opnieuw voor meer dreiging zorgden.

Eindelijk kans Lewandowski

Pas na een klein uurtje kwam de eerste kans voor Polen. Robert Lewandowski dook na een verre bal op voor het doel van Colombia waar hij op David Ospina stuitte.

Net toen de Polen iets meer initiatief toonden, sloegen de Colombianen bij een snelle tegenstoot toe: Radamel Falcao schoof de bal na een strakke pass van Quintero knap binnen.

De Poolse verdediging werd opnieuw ontrafeld door een verre pass van Rodríguez, waarop Cuadrado voor de gedecideerde 3-0 zorgde.

Stand groep H

Land Duels-punten Doelsaldo
1. Japan 2-4 4-3
2. Senegal 2-4 4-3
3. Colombia 2-3 4-2
4. Polen 2-0 1-5
Statistieken Polen-Colombia

STER reclame