'Overweldigende support' maakt veel goed voor Bekking

Bekking: zuur, maar enthousiasme en support is overweldigend

Ook na zijn achtste deelname aan de Volvo Ocean Race staat Bouwe Bekking met lege handen. De Nederlandse schipper greep met Team Brunel net naast de eindzege, maar werd wel als grote ster binnengehaald in Den Haag.

"Dat maakt alles goed", zei hij, terwijl hij een blik wierp op de volle kades. "Een podiumplaats is nog een goed resultaat (Brunel werd derde, red.), maar het enthousiasme en de support voor ons is overweldigend. Al die mensen die voor een zeilrace naar Den Haag komen, dat doet je wel wat."

Bouwe Bekking vaart met Team Brunel de haven van Scheveningen in

In de laatste etappe lag Brunel even op kop, maar daarna gingen concurrenten Dongfeng, dat uiteindelijk won, en Mapfre harder. "Zuur. Je wilt graag winnen, daar ben je sportman voor. Maar je wordt verslagen en dan moet je zeggen: felicitaties voor Dongfeng."

Komt er een negende deelname?

En nu? Gaat Bekking nog een negende keer de wereld rond? "We gaan in ieder geval proberen de muntjes voor een nieuwe campagne bij elkaar te halen. Dat is vaker moeilijker dan de race zelf", liet hij weten.

En als afsluiter: "We gaan de schouders eronder zetten zodat er de volgende race zeker weer een Nederlandse deelnemer is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl