Max Verstappen met de champagne in Frankrijk Getty

Na een druistige seizoensstart heeft Formule 1-coureur Max Verstappen in Frankrijk zijn derde podiumplaats van het jaar behaald. Na derde plaatsen in Spanje en Canada eindigde de Limburger bij de Grand Prix van Frankrijk op plaats twee.

"Het is goed om op het podium te staan", zei Verstappen die zich realiseerde dat de overwinning er niet in zat. "Ik probeerde Lewis te volgen, maar hij had zijn snelheid goed onder controle."

'Leuke race'

Verstappen kwam nooit echt in de buurt van Hamilton, maar zag zijn tweede plaats ook nauwelijks in gevaar komen. "Ik hoefde er niet eens zo hard voor te werken. Het was een leuke race."

"Ik ben dankbaar voor een solide weekend waarin we niet in de problemen kwamen. Daar wil ik het team voor bedanken; zij geven nooit op."

Samenvatting: Grand Prix van Frankrijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de start bleef Verstappen maar net uit de problemen. Hij moest over de uitloopstroken toen Valtteri Bottas spinde na een tik van Sebastian Vettel. "Ik had bij de start natuurlijk geluk dat ik niet geraakt werd."

Verstappen beklaagde zich na zijn pitstop over vibratie in zijn auto door de nieuwe banden. "De vibratie kwam van de linkervoorband", legt hij uit op zijn website.

"Toen ik na de pitstop naar buiten ging, merkte ik al enorme vibraties. Dat werd daarna iets meer omdat de band slijt, maar je blijft natuurlijk gewoon doorrijden."

STER reclame