Max Verstappen op Paul Ricard EPA

Max Verstappen heeft tijdens de Grote Prijs van Frankrijk zijn derde podiumplaats van het seizoen behaald. Verstappen finishte als tweede, achter de Brit Lewis Hamilton.

De Mercedes-coureur neemt door zijn overwinning op het circuit Paul Ricard in de stand om de wereldtitel de leiding over van Sebastian Vettel, die niet verder kwam dan de vijfde plaats.

Samenvatting: Grand Prix van Frankrijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Verstappen startte vanaf de vierde plaats, maar won direct twee plaatsen in de eerste bocht. Hij profiteerde van een incident tussen Vettel en Valtteri Bottas.

Vettel verremde zich en tikte daarbij het achterwiel van Bottas aan. De Fin spinde, kreeg een lekke band en moest net als Vettel dwars door de uitloopstroken. Beide coureurs moesten de pitstraat in en verloren veel plaatsen.

Ook Verstappen moest uitwijken, maar deed dat met succes en won ook nog twee plaatsen.

Bottas spint in de eerste bocht EPA

Hamilton, die van poleposition was gestart, ging voor het gedrang de eerste bocht in. Hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit en zag de overwinning geen moment in gevaar komen.

Verstappen reed net als twee weken geleden in Canada een foutloze race. Hij moest zijn tweede plaats na zijn pitstop even uit handen geven, maar toen ook Daniel Ricciardo en Kimi Räikkönen nieuwe banden kregen, pakte de Limburger de tweede plaats terug.

Ricciardo reed lange tijd op P3, maar moest zijn podiumplaats in de slotfase afstaan aan Kimi Räikkönen.

Vettel verliest WK-leiding

Voor Vettel verliep de race ook na het incident beroerd. De Duitser kreeg een straf van vijf seconden vanwege het aantikken van Bottas en moest een nieuwe voorvleugel halen.

Vettel maakte van de gelegenheid gebruik om nieuwe banden te nemen en hoopte de race daarop uit te rijden. Daar slaagde hij echter niet in. Vettel eindigde als vijfde en geeft in de WK-stand nu veertien punten toe op Hamilton.

De uitslag van de GP van Frankrijk

STER reclame