NOS WielrennenAangepast

Nationale titel Sagan na monstersolo, primeur Lampaert en Izagirre

Peter Sagan heeft voor de zesde keer het Slowaakse kampioenschap op de weg gewonnen. De regerend wereldkampioen kwam na een monstervlucht van meer dan 90 kilometer solo over de finish in Pilsen.

Zijn jongere broer Juraj arriveerde als tweede op 2.16 minuten. Michael Kolar pakte het brons.

Lampaert in België

Yves Lampaert is voor het eerst in zijn loopbaan Belgisch kampioen geworden. De 27-jarige renner van QuickStep won de wegwedstrijd, met start en finish in Binche, dankzij een krachtige versnelling in de slotfase.

Yves Lampaert viert zijn Belgische nationale titel op de weg

Lampaerts ploegmaat Philippe Gilbert werd tweede op 24 seconden en Jasper Styuven (Trek) derde op 30 seconden. Lampaert was in maart al succesvol door voor de tweede keer op rij de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen te winnen.

Lampaert verloor donderdag nog zijn Belgische titel tijdrijden aan Victor Campenaerts. De 27-jarige Lampaert volgt Oliver Naesen op als Belgisch kampioen op de weg en mag de komende twaalf maanden de Belgische driekleur dragen.

Spanje

In Spanje ging de nationale titel voor het eerst naar Gorka Izagirre, die solo over de finish kwam. Alejandro Valverde werd in de sprint tweede en hield Omar Fraile achter zich.

In Polen ging de nationale titel op de weg voor de tweede keer naar Michal Kwiatkowski. De renner van Team Sky was de beste van een kopgroep die al vroeg in de koers een gat had geslagen.

Hij verwees Maciej Bodnar (Bora-hansgrohe) naar de tweede plaats. Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice) greep in Ostroda het brons.