Marieke Keijser (l) en Ilse Paulis bij het EK in 2017 met een zilveren medaille
NOS SportAangepast

Vijf medailles voor roeiers in Linz

Bij het tweede WB-toernooi van het seizoen, in Linz, heeft de Nederlandse vrouwenacht net als drie weken geleden in Belgrado goud veroverd.

De acht voer in het tweede kwart soepel weg bij de concurrentie en sloeg in de tweede helft twee keer een aanval van Nieuw-Zeeland af.

Bij de mannen deden twee Oranje-achten mee. Nederland 1 eindigde als derde achter wereld- en Europees kampioen Duitsland en olympisch kampioen Groot-Brittannië.

Nederland 2 werd op slechts 0,30 van de eerste Oranjeboot vierde. De Duitsers leidden van start tot finish, de Britten lieten zich niet van de wijs brengen door de eindsprint van de Oranjeboten.

Drie keer zilver

Succes was er in Linz ook voor de Nederlandse vrouwendubbeltweeën. Zowel de zware als de lichte twee veroverde zilver.

Begin juni in Belgrado, met een zwakker veld, veroverden beide vrouwenboten goud. In de dubbeltwee had Karolien Florijn de plaats op boeg overgenomen van Lisa Scheenaard.

Roos de Jong zat op slag en leidde het duo naar de tweede plaats, op 2,45 van het Nieuw-Zeelandse duo Loe/Donoghue.

Marieke Keijser (WK-goud in de lichte skiff) en Ilse Paulis (met Maaike Head olympisch goud in de lichte dubbeltwee) wonnen in 2017 EK-zilver.

In Linz was het Italiaanse duo Rodini/Cesarini te sterk, maar bleef het Oranjeduo de anderen met een machtige eindsprint ruim voor.

De mannendubbelvier met Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers, Stefan Broenink en Abe Wiersma lag in het begin vijfde, maar keerde knap terug en pakte het zilver achter Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl