NOS VoetbalAangepast

Janssen: hoofdstuk Fenerbahçe nog niet afgesloten

De sportieve toekomst van Vincent Janssen is nog ongewis. De spits meldt zich na een verhuurperiode weer bij zijn werkgever Tottenham Hotspur, maar Londen wordt dit seizoen vermoedelijk niet zijn vaste verblijfplaats.

Janssen over toekomst: moet aan spelen toekomen

"Ik wil graag weer spelen. Dat is belangrijk", zegt Janssen zonder aarzelen als hem naar zijn plannen voor komend seizoen wordt gevraagd. Hij schat op voorhand zijn kansen bij Tottenham laag in. "We gaan de beste oplossing voor mij en de club zoeken", aldus de Brabander, die zaterdag in Oss zijn Cruijff Court opende.

Hij kreeg deze mogelijkheid als prijs, nadat hij twee seizoenen geleden tot talent van het jaar in de eredivisie was verkozen.

Fantastisch jaar ondanks blessure

Janssen werd afgelopen seizoen aan Fenerbahçe verhuurd. De start was goed met twee goals in de eerste drie duels, maar een hardnekkige blessure aan zijn rechtervoet gooide roet in het eten. Dat kostte hem ook zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal.

Toch houdt Janssen naar eigen zeggen een positief gevoel over aan zijn Turkse periode (negentien duels, vijf goals).

Een terugkeer naar de club, nu met Phillip Cocu als trainer aan het roer, lijkt een reële optie. "Ik heb er ondanks de blessure een fantastisch jaar gehad en ik heb het idee dat het hoofdstuk Fenerbahçe nog niet is afgesloten."

"Dat wil overigens niet zeggen dat Fenerbahçe mijn enige optie is", voegt Janssen eraan toe. "Ik sta overal voor open. Op dit moment speelt er helemaal niets en is het rustig afwachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl