Novak Djokovic is dolbij met het bereiken van de finale
NOS SportAangepast

Djokovic na bijna een jaar weer in een finale

Novak Djokovic en Marin Cilic spelen zondag de finale van het grastoernooi op Queen's, een voorbereidingstoernooi op Wimbledon. Djokovic is voor de tweede keer finalist op Queen's. Cilic, die winnaar was in 2012, staat voor de vierde keer in de finale.

De laatste keer dat twaalfvoudig grandslamwinnaar Djokovic de finale van een ATP-toernooi bereikte (en won) was bijna een jaar geleden op het grastoernooi van Eastbourne.

Hij miste vorig jaar het tweede deel van het seizoen door een elleboogblessure en worstelt sindsdien met zijn vorm.

Djokovic boekte met 7-6 (5), 6-4 zijn elfde overwinning in evenzoveel duels met Jérémy Chardy. Bij 4-4 in de tweede set incasseerde de Fransman de enige break in de gelijkopgaande partij.

Marin Cilic

De als eerste geplaatste Cilic was in een duel tussen twee servicekanonnen de Australiër Nick Kyrgios de baas: 7-6 (3), 7-6 (4).

Beide spelers stonden in de eerste set slechts zeven punten op hun eigen opslag af. In de tiebreak kostten twee afzwaaiers Kyrgios de kop.

Kyrgios groef ook in de tweede tiebreak zijn eigen graf. Hij begon met een dubbele fout en die voorsprong gaf Cilic niet meer weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl