Uitblinkers Hazard en Lukaku schieten Belgen langs Tunesië

België heeft op het WK ook zijn tweede groepsduel gewonnen en is vrijwel zeker van een plaats in de achtste finales. De Rode Duivels klopten Tunesië met 5-2.

De Belgen hadden ruim 16 jaar niet voor de rust van een WK-duel gescoord en al 32 jaar geen penalty benut op een WK, maar Eden Hazard had lak aan die cijfers.

Hij opende de score vanaf de stip nadat hij op de rand van de zestien - zo werd door de videoscheidsrechter bevestigd - was gevloerd door Syam Ben Youssef.

Nadat Romelu Lukaku met een bekeken schot de 2-0 had gemaakt, leek na een kwartier de buit binnen voor de Belgen. Luttele minuten later kopte Dylan Bronn de 2-1 tegen de touwen en was de spanning terug in de levendige eerste helft.

Tunesië kreeg kansen via Ferjani Sassi en Wahbi Khazri, maar op slag van rust maakte Lukaku met een wippertje de 3-1 na een sublieme pass van Thomas Meunier.

Eerder was de aanvaller van Manchester United, die alweer zijn vierde treffer dit WK maakte, al twee keer dicht bij succes geweest.

Kort na rust besliste Hazard het duel met zijn tweede treffer. Na een fraaie pass van Kevin De Bruyne omspeelde hij keeper Farouk Ben Mustapha en schoot hij raak: 4-1.

De tevreden bondscoach Roberto Martínez had genoeg gezien en haalde sterspelers Lukaku en Hazard vroegtijdig naar de kant.

In de slotfase kreeg Michy Batshuayi tot drie keer toe een kans op een vijfde Belgische goal. Eerst haalde Yassine Meriah zijn inzet van de lijn, vervolgens trof de invaller de lat en tot slot stond doelman Ben Mustapha in de weg.

Zijn vierde kans bleek uiteindelijk wel raak, waardoor België zijn grootste zege ooit op een WK leek te boeken. Khazri bepaalde echter de eindstand op 5-2. Tegen El Salvador in 1970 en Panama, tijdens dit WK, werd het 3-0.