Lance Stroll op Circuit Paul Ricard EPA

Een lange regenbui heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk doorkruist. Aan het begin van de training was het nog droog, maar al gauw begon het te regenen. Zeven coureurs hadden nog geen tijd neergezet terwijl de baan steeds natter werd in Zuid-Frankrijk.

Max Verstappen verloor even de controle over zijn auto, maar keerde zonder grote schade terug in de pitstraat. Daarna kwam hij niet meer naar buiten.

Tijdens de twee trainingen van vrijdag scheen de zon nog volop in Le Castellet, maar inmiddels is het zwaarbewolkt. Gelet op de weersvoorspellingen zou het ook tijdens de kwalificatie van vanmiddag (16.10 uur) en de race op zondag kunnen gaan regenen.

Problemen op vrijdagochtend

Verstappen kampte vrijdagochtend tijdens de eerste training met een technisch probleem. Hij reed de zevende tijd en kon slechts veertien ronden rijden, ruim tien ronden minder dan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, de snelste coureurs tijdens de ochtendtraining.

In de middag was Verstappen succesvoller. De Limburger kwam tot 27 ronden en de derde tijd. Hamilton was wederom de snelste.

De uitslag van de derde vrije training

STER reclame