Buurtbewoners bij de brand in de wijk Kanaleneiland in Utrecht | ANP

Bij het politiebureau in Kanaleneiland in Utrecht zijn honderden kaarten en brieven bezorgd als steunbetuiging voor de zwaargewonde agent na een explosie in een flat. Ook zijn er tientallen bossen bloemen afgegeven.

"We voelen de steun. Overweldigend", vertelt een agent in de Dichters- en Rivierenwijk, schrijft RTV Utrecht. Hij riep onlangs op zoveel mogelijk steunbetuigingen te sturen. Veel mensen gaven gehoor aan die oproep. Ook op sociale media regent het sympathieke berichten aan het adres van de agent.

De agent brak beide benen toen hij donderdag uit een raam viel van twee hoog. Hij probeerde het vuur te ontvluchten na een explosie.

Buurtbewoner Omar hielp de gewonde agent en werd daarvoor geprezen op sociale media. Hij vertelt zijn verhaal, maar wilde liever niet herkenbaar in beeld:

Helper Omar: ik dacht die agent moet geholpen worden

De ontploffing volgde na brand in een appartement. Een 70-jarige man is aangehouden voor brandstichting. Hij wordt ook verdacht van het doodsteken van zijn vrouw.

Na de ontploffing werden meerdere appartementen ontruimd. Vermoedelijk kunnen de meeste bewoners pas na dit weekend weer naar huis.

STER reclame