Shaqiri brengt Zwitsers in extase na ragfijne counter in slotfase

Zwitserland heeft in groep E een goede uitgangspositie om de achtste finales van het WK te bereiken. Xherdan Shaqiri hielp de Zwitsers na een perfect uitgevoerde counter in de slotfase aan een 2-1 zege op Servië.

Servië had al snel door dat verdediger Fabian Schär in de lucht niet opgewassen was tegen Aleksandar Mitrovic. Doelman Yann Sommer kon diens eerste kopbal nog keren, maar de tweede, nota bene in dezelfde minuut, was raak.

Vroege treffer

Zwitserland was door de vroege treffer (vijfde minuut) even van slag, maar al snel kreeg het een overwicht en twee kansen, beide voor Bierim Dzemaili.

Bij de eerste schoot hij naast en op een slim passje van Steven Zuber volgde een rollertje. Dusan Tadic tekende kort voor rust bijna voor de 2-0, maar schoot over.

Zwitserland, dat van zijn laatste 23 interlands er slechts één verloor, kwam dankzij een prachtige treffer van Granir Xhaka kort na rust langszij. Hij schoot de bal van afstand met links in de verre hoek.

Schitterend was daarna ook de actie van Xherdan Shaqiri, die de pech had dat zijn schot uit de draai op de kruising belandde.

Geen penalty Servië

Maar geluk hadden de Zwitsers ook, want Mitrovic had een penalty moeten krijgen toen hij naar de grond werd getrokken.

In de slotfase gingen beide landen vol voor de winst en dus golfde het spel op en neer. Vooral Zwitserland was dreigend via invaller Mario Gavranovic en Shaqiri. En de laatste besliste de wedstrijd na een perfect uitgevoerde counter.